Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• въздушния филтър се сменя със смяна на маслото, иначе ефекта е все едно човек да тича с противогаз, някои сигурно са тичали, на автомобили с газ на 5000 км.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Като сме подхванали темата за ангренажа. Моя е сменян пролетта на 2011 година. На около 25к километра е. Нужно ли е другата пролет да го сменям, или мога да изчакам още една година?

Comment

• На ангренажа и 500К да му дават, все ми е тая.
        Така или иначе трябва да го сменяме на 3 години. За това време аз и 60 не мога да навъртя.

---------- Post added at 16:19 ---------- Previous post was at 16:16 ----------

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
        Като сме подхванали темата за ангренажа. Моя е сменян пролетта на 2011 година. На около 25к километра е. Нужно ли е другата пролет да го сменям, или мога да изчакам още една година?
        Мисля, че е добре да смениш само ремъка напролет. За ролките и помпата спокойно можеш да се съобразяваш само с пробега.

---------- Post added at 16:23 ---------- Previous post was at 16:19 ----------

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
        ....... на автомобили с газ на 5000 км.
        Това е вярно, но за коли с обикновена (класическа) газова.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
          Като сме подхванали темата за ангренажа. Моя е сменян пролетта на 2011 година. На около 25к километра е. Нужно ли е другата пролет да го сменям, или мога да изчакам още една година?
          3 години или 60000км. Което настъпи първо. Не вярвам да се скъса и на 4 години и 80000, но знае ли човек...

Моя е на 2 години и 50000км мисля да го сменя края на 2014 когато ще е на 3 години и около 75000( ако е рекъл господ)
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Аз не минавам толкова километри и ще послушам съвета на ecotronic за смяната само на ремъка. Дано не съжалявам после .

Comment

Аз не минавам толкова километри и ще послушам съвета на ecotronic за смяната само на ремъка. Дано не съжалявам после .
              Ако при предишната смяна на ангренажа си сменял ролките и помпата, мисля, че нямаш основания за притеснение.
              Разбира се докато сменяш ремъка ще им направиш една инспекция за луфтове или наранявания.

Ако не ме лъже паметта, лорда имаше някаква технология за инжектиране на нова смазка на ролките...
              Та ще е ценно да сподели ноу-хау

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение

Това е вярно, но за коли с обикновена (класическа) газова.
                Сменяйте на 40 000 и хич да не ви пука, че колите не вървят

---------- Post added at 16:42 ---------- Previous post was at 16:40 ----------

това го правя само на пистовия ремък, всяка година и досега никога не съм сменял тези ролки, купих колата с тях и са в превъзходно състояние

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  Сменяйте на 40 000 и хич да не ви пука, че колите не вървят
                  Аз лично този филтър, както и маслото го сменям на около 8 - 10К. Имам си собствени критерии затова, кое е най-доброто за мотора и често пъти те се различават от тези на производителя.
                  Но няма как да ангажирам с тях останалите колеги.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• това го правя само на пистовия ремък, всяка година и досега никога не съм сменял тези ролки, купих колата с тях и са в превъзходно състояние

имам страхотен интернет, публикува както си иска и където си иска

Comment

Аз не минавам толкова километри и ще послушам съвета на ecotronic за смяната само на ремъка. Дано не съжалявам после .
                      Е да, и аз сменям само ремъка.
                      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                      Opel Astra J
                      ex:
                      Alfa Romeo 164 2.5TD
                      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Като говорим за ангренажа - добре е да се сменя и баланс ремъка заедно с ангренажния.
                        Той се товари по-малко но за сметка на това баланс валовете се въртят с 4 пъти по-висока скорост от разпределителните валове.
                        Късането му само по себеси не е фатално по отношение, че ще спре да работи балансиращата система, но вероятността скъсан баланс ремък да попадне под ангренажния е много голяма.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• А какво ще кажеш за премахването му? Четох някъде за колеги, които са го махнали, въпреки, че надали е сложена случайно тази система.

Comment

• Добре де, аз като съм с 3.0 12V дали ще си намеря ремък произведен 2013г.? Щото съм почти сигурен, че този който ще ми продадат в магазина ще е по-стар от този който е на колата в момента. Според мен и 5 години не са проблем за един ремък, стига да е качествен.
                            1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

А какво ще кажеш за премахването му?
                              Смятам, че премахването му не носи никакви негативни последици за мотора.
                              Следствието от това се свежда единствено до субективно усещане.
                              Би трябвало двитателят да стане малко по-динамичен за сметка на малко по-шумен.

Аз лично не смятам да го махам.

---------- Post added at 17:53 ---------- Previous post was at 17:51 ----------

Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                              Добре де, аз като съм с 3.0 12V дали ще си намеря ремък произведен 2013г.? Щото съм почти сигурен, че този който ще ми продадат в магазина ще е по-стар от този който е на колата в момента. Според мен и 5 години не са проблем за един ремък, стига да е качествен.
                              Предписанието за трите години не е свързано с датата на производство а по-скоро с износването на ремъка от температурните промени в процеса на експлоатация.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                                Добре де, аз като съм с 3.0 12V дали ще си намеря ремък произведен 2013г.? Щото съм почти сигурен, че този който ще ми продадат в магазина ще е по-стар от този който е на колата в момента. Според мен и 5 години не са проблем за един ремък, стига да е качествен.
                                Едно е да е седял в някой склад, друго е да се е връткал на колата зиме и лете. И аз не смятам, че толкова лесно се къса ремък, освен ако не е бил фабрично дефектен. Все пак не е направен само от каучук.

Comment

Working...
                                X